Födelsedagsfirande
Hej hallå!
Idag har det varit födelsedagsfirande på kvällen. Dagen började med stalltjänst och när sysslorna var klara fick vi finbesök av våran fina granne Helena som kom och drack kaffe. Jag lite fräck som jag är satte igång att börja baka, nämligen biskvier. Jag och min mamma var på bakmässan i fyrishov i lördags så då köpte jag Linus Larssons bakbok och där hittade jag ett recept på biskvier med en smörkräm bestående av baileys och kondenserad mjölk som jag bara var tvungen att testa! Tänkte också slänga in en bild på cheesecaken som vi åt ikväll, dock är inte kvalitén så bra med tanke på alla ljus..... (Det blev ju en hel del nu när man är gammal...)
Här kommer recepten på biskvierna jag bakade!
Bottnar:
300g riven mandelmassa
Här kommer recepten på biskvierna jag bakade!
Bottnar:
300g riven mandelmassa
1/2dl socker
2 äggvitor
Blanda mandelmassan, sockret och äggvitorna i en bunke. Lägg sedan smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.
Smörkrämsreceptet har jag tagit ur Linus bok.
Bailey´s och dulce de leche smörkräm:
200g rumsvarmt smör
1 1/2dl florsocker
1 äggula
2 msk Bailey´s
1/2dl dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Vispa smöret vitt och fluffigt. Blanda sedan i florsockret och tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa till en slät smörkräm.
Jag la sedan ner mina bottnar i frysen så att dom skulle vara ordentligt kalla innan jag hade på smörkrämen. Det gjorde jag eftersom jag inte vill att smörkrämen ska smälta, vilket den gör om bottnarna inte är kalla. När bottnarna är kalla så är det dags att lägga ihop biskvierna och då tar du en sked med smörkräm och duttar på bottnarna. Jag gör gärna små toppar på mina biskvier för då tycker jag dom ser väldigt trevliga ut! Lägg sedan biskvierna på en plåt och in i frysen igen! Ca 30 min brukar jag köra!
Smält sedan ca 200g vit choklad. Var uppmärksam eftersom vit choklad lätt bränner vid! Jag låter sedan chokladen vila lite så den inte är jättevarm när jag doppar mina biskvier. Doppa sedan och lägg på en plåt med bakplåtspapper! Sedan in i frysen igen! KLART!
2 äggvitor
Blanda mandelmassan, sockret och äggvitorna i en bunke. Lägg sedan smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.
Smörkrämsreceptet har jag tagit ur Linus bok.
Bailey´s och dulce de leche smörkräm:
200g rumsvarmt smör
1 1/2dl florsocker
1 äggula
2 msk Bailey´s
1/2dl dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Vispa smöret vitt och fluffigt. Blanda sedan i florsockret och tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa till en slät smörkräm.
Jag la sedan ner mina bottnar i frysen så att dom skulle vara ordentligt kalla innan jag hade på smörkrämen. Det gjorde jag eftersom jag inte vill att smörkrämen ska smälta, vilket den gör om bottnarna inte är kalla. När bottnarna är kalla så är det dags att lägga ihop biskvierna och då tar du en sked med smörkräm och duttar på bottnarna. Jag gör gärna små toppar på mina biskvier för då tycker jag dom ser väldigt trevliga ut! Lägg sedan biskvierna på en plåt och in i frysen igen! Ca 30 min brukar jag köra!
Smält sedan ca 200g vit choklad. Var uppmärksam eftersom vit choklad lätt bränner vid! Jag låter sedan chokladen vila lite så den inte är jättevarm när jag doppar mina biskvier. Doppa sedan och lägg på en plåt med bakplåtspapper! Sedan in i frysen igen! KLART!
Jag fick sedan bottnar över och då gjorde jag en vanlig chokladsmörkräm och smälte mörk choklad och doppade dom i den. Jag slängde bara ihop en smörkräm med:
100g smör
1dl florsocker
100g smör
1dl florsocker
2tsk vaniljsocker
2msk kakao
Här kommer bilder!!
Här kommer bilder!!



